Αισθητικός βελονισμός

Αισθητικός βελονισμός προσώπου: μια φυσική, εναλλακτική μέθοδος σύσφιξης και ανόρθωσης

Παρόλο που η αρχή του αισθητικού βελονισμού προσδιορίζεται γύρω στο 700 π.Χ. στην Κίνα, η χρήση του αισθητικού βελονισμού στη Δύση εμφανίστηκε τη δεκαετία του 1980. Επικεντρωνόταν περισσότερο σε απομακρυσμένα σημεία βελονισμού στο σώμα που είχαν επίδραση στο πρόσωπο.

Σταδιακά, άρχισαν να χρησιμοποιούνται σημεία βελονισμού στο πρόσωπο, με πολύ πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Από τη δεκαετία του 2000 ο αισθητικός βελονισμός προσώπου έγινε πολύ δημοφιλής σε Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα και κατ’ επέκταση σε όλον τον κόσμο

Παράγοντες γήρανσης

Κληρονομικοί παράγοντες, ανατομικοί (όπως το πάχος του δέρματος), ορμονικές αλλαγές (για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης), είναι παράγοντες που δεν εξαρτώνται από εμάς.

Αλλά υπάρχουν και εξωγενείς παράγοντες, τους οποίους μπορούμε να ελέγξουμε, όπως η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα, οι διατροφικές συνήθειες.

Ο αισθητικός βελονισμός είναι σε θέση να καθυστερήσει τη διαδικασία της γήρανσης, αλλά και να επέμβει επανορθώνοντας τις φθορές του χρόνου. Πολύ λεπτές και μικρές βελόνες, μιας χρήσεως εισέρχονται σε συγκεκριμένα  βελονιστικά σημεία του προσώπου. Η διαδικασία είναι ανώδυνη.

Με αυτόν τον τρόπο, διεγείροντας αυτά τα σημεία, δημιουργείται ένας μικροτραυματισμός. Το σώμα θα σπεύσει να αποκαταστήσει αυτόν τον τραυματισμό, στέλνοντας κολλαγόνο στις περιοχές αυτές για να τον αντιμετωπίσει. Αυτή η διαδικασία επιστρατεύει το λεμφικό και κυκλοφοριακό σύστημα, φέρνοντας θρεπτικά στοιχεία και οξυγόνο στα κύτταρα του δέρματος, μια διαδικασία θρέψης από μέσα προς τα έξω.

Παράλληλα, επιτυγχάνουμε μεγαλύτερη ροή της ζωτικής ενέργειας (Qi) και του αίματος, και την κατευθύνουμε στην περιοχή του προσώπου. Συμπληρωματικά, χρησιμοποιούμε και άλλα σημεία βελονισμού στο σώμα, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε θεραπευόμενου. Ετσι, όχι μόνο υποστηρίζουμε τη διαδικασία της αντιγήρανσης αλλά και αποκαθιστούμε την ομαλή ροή της ενέργειας σε όλο τον οργανισμό.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία:

  • Το χρώμα του προσώπου αλλάζει, η επιδερμίδα γίνεται πιο λαμπερή και δείχνει πιο υγιής
  • Υπάρχει σύσφιξη σε όλες τις περιοχές
  • Αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος
  • Λείανση των ρυτίδων, τοποθετώντας ειδικές διαδερματικές, μικροσκοπικές βελόνες μέσα στις ίδιες τις ρυτίδες
  • Το αποτέλεσμα είναι πολύ φυσικό, χωρίς να αλλοιώνεται η εικόνα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

 

Τι να περιμένει κανείς από τον αισθητικό βελονισμό

Σε αντίθεση με το μπότοξ ή τα δερματικά εμφυτεύματα (fillers), ο αισθητικός βελονισμός δεν φτιάχνει τα πάντα αμέσως. Εστιάζει στο να δημιουργήσει μακράς διάρκειας αλλαγές στην υγεία του δέρματος και του σώματος, και όχι άμεσες αλλά μικρής διάρκειας διορθώσεις. Δηλαδή, καλύτερη διέγερση του κολλαγόνου, πιό λαμπερό δέρμα, πιο αρμονική συνολική εικόνα, συν τα υπόλοιπα οφέλη του βελονισμού όπως η τόνωση όλων των συστημάτων και συγχρόνως η μείωση του άγχους και της έντασης.

Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι είναι μια φυσική διαδικασία, χωρίς να μπαίνουν στον οργανισμό τεχνητές – χημικές ουσίες ή φάρμακα. Ο οργανισμός, δηλαδή, χρησιμοποιεί τα δικά του μέσα και ενέργειες για να θρέψει και να αποκαταστήσει τις φθορές.

Η συνεδρία

֍ Η συνεδρία ξεκινά με μία σύντομη λήψη ιστορικού.

֍ Επιλέγουμε τα σημεία που θα χρησιμοποιηθούν στο σώμα, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε θεραπευμένου.

֍ Τοποθετούμε και τα σημεία του προσώπου που θα παραμείνουν για 30 λεπτά.

֍ Ακολουθεί θεραπεία με Led (Led light therapy), η οποία μεγιστοποιεί τα αποτελέσματα του βελονισμού.

֍ Στη συνέχεια, γίνεται ένα απαλό μασάζ προσώπου με έλαια και jade roller.

֍ Τέλος ενυδατώνουμε την επιδερμίδα με υαλουρονικό οξύ.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά από τις πρώτες συνεδρίες. Οι συνεδρίες γίνονται μία φορά την εβδομάδα και διαρκούν περίπου 1,5 ώρα.

Aνάλογα με την ηλικία και την κατάσταση του δέρματος, προτείνεται και ο κατάλληλος αριθμός συνεδριών. Ενας κύκλος 10 συνεδριών, συνήθως έχει σταθερά και εμφανή αποτελέσματα . Για την διατήρηση των αποτελεσμάτων καλό είναι σε τακτά χρονικά διαστήματα να γίνεται μία επαναληπτική συνεδρία.

* Οσον αφορά στις παρενέργειες, πολύ σπάνια μπορεί να παρουσιαστεί ελαφρύ μελάνιασμα σε κάποιο σημείο, το οποίο υποχωρεί μέσα σε μία βδομάδα.

* Ο αισθητικός βελονισμός δεν ενδείκνυται σε άτομα με μη ρυθμισμένη υψηλή πίεση, σε άτομα που πάσχουν από μη ρυθμισμένο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, και σε σε άτομα που έχουν συχνούς και δυνατούς πονοκεφάλους.

 

: Βελονισμός | γήρανση | υαλουρονικό οξύ
Μελίνα Σταματίου

Μελίνα Σταματίου

θεραπεύτρια

Ο προσωπικός μου στόχος είναι να προσφέρω αποτελεσματική και εξατομικευμένη θεραπευτική φροντίδα στον κάθε ασθενή. Εδώ σχεδιάζουμε προσεκτικά την κάθε θεραπεία ώστε να απευθύνεται αποκλειστικά στις προσωπικές ανάγκες του. [περισσότερα…]

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να νιώθεις καλά. Βρες τρόπους να νιώθεις καλά. Αναζήτησε ευκαιρίες να εκτιμήσεις πράγματα. Θυμήσου, είσαι πρωταγωνιστής μόνο στη δική σου ζωή. Η κίνηση είναι υγεία, η στασιμότητα ασθένεια.

 Κάθε αλλαγή εξαρτάται από εσένα. Ο δρόμος των χιλίων μιλίων, ξεκινάει με ένα βήμα.

Pin It on Pinterest

Καλέστε μας