Διακοπή καπνίσματος

Διακοπή καπνίσματος: Ποτέ δεν είναι αργά!

Είναι γνωστό ότι το κάπνισμα οδηγεί σε χρόνια σοβαρά προβλήματα. Διακοπή του καπνίσματος σημαίνει, σπάω τον κύκλο της εξάρτησης και προγραμματίζω εκ νέου τον εγκέφαλο να σταματήσει να έχει την επιθυμία της νικοτίνης.

Η διακοπή του καπνίσματος είναι καθαρά θέμα θέλησης.

Οσα χρόνια κι αν καπνίζει κάποιος, δεν είναι ποτέ αργά να το σταματήσει. Τα οφέλη είναι τεράστια και η ποιότητα ζωής αυξάνεται σε σημαντικό βαθμό.

 

Τα οφέλη από τη διακοπή καπνίσματος ξεκινούν 1 ώρα μετά το τελευταίο τσιγάρο.

12 ώρες, μετά τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα αυξάνονται.

1 μέρα μετά, αρχίζει να απομακρύνεται ο κίνδυνος στεφανιαίας νόσου. Τα επίπεδα καλής χοληστερίνης αυξάνονται.

3 μέρες μετά, τα επίπεδα νικοτίνης στο σώμα έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Η γεύση και η οσμή αρχίζουν να επιστρέφουν στα κανονικά επίπεδα.

1 μήνα μετά, η πνευμονική λειτουργία έχει βελτιωθεί, δεν υπάρχει βήχας ή λαχάνιασμα. Μεγαλύτερη αντοχή στο τρέξιμο.

1 χρόνο μετά, η πιθανότητα στεφανιαίας νόσου έχει μειωθεί στο μισό.

3 χρόνια μετά, η πιθανότητα εμφράγματος είναι στα ίδια επίπεδα με κάποιον μη καπνιστή.

5 χρόνια μετά, το σώμα έχει αυτοθεραπευτεί, η στένωση των αγγείων και των αρτηριών έχει υποχωρήσει. Η πιθανότητα να νοσήσει κανείς από καρκίνο του πνεύμονα έχει μειωθεί στο μισό.

10 χρόνια μετά, οι πιθανότητες για καρκίνο του πνεύμονα είναι ίδιες με ενός μη καπνιστή. Τα κύτταρα έχουν αντικατασταθεί με νέα υγιή. Οι πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου είναι στα ίδια επίπεδα με ένα άτομο που δεν έχει καπνίσει ποτέ.

15 χρόνια μετά, η πιθανότητα εμφάνισης κάποιας ασθένειας είναι ίδια με κάποιον που δεν έχει καπνίσει ποτέ.

 

Πώς βοηθάει ο βελονισμός στη διακοπή καπνίσματος

Για να είναι επιτυχημένη αυτή η προσπάθεια, θα πρέπει να υπάρχει κάποιο πλάνο, ικανό να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το σύνδρομο στέρησης.

Το κάπνισμα, πέρα από όλα τα άλλα, ανήκει στις εξαρτήσεις, και άρα δεν είναι ποτέ εύκολο να απαλλαγεί κανείς για πάντα από μία εξάρτηση εύκολα. Οταν καπνίζουμε δεν είμαστε μόνο εξαρτημένοι από τη νικοτίνη, αλλά εμπλέκονται και ψυχολογικοί και κοινωνικοί λόγοι. Είναι, συνήθως, πολύ δύσκολο να σταματήσει κανείς το κάπνισμα μόνιμα χωρίς βοήθεια.

Ο βελονισμός βοηθάει πολύ, σε όποιον έχει πραγματικά αποφασίσει να κάνει αυτή τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή του, και έχει τη θέληση να προσπαθήσει σοβαρά. Κι αυτό, γιατί πρώτα απ΄όλα, το μυαλό πρέπει να πειστεί ότι θέλει να απαλλαγεί από αυτή την κακή συνήθεια.

Ο βελονισμός μειώνει σημαντικά την επιθυμία για κάπνισμα και ελαχιστοποιεί τα συμπτώματα στέρησης.

Χρησιμοποιούμε συγκεκριμένα σημεία στο αυτί (ωτοβελονισμός) τα οποία διεγείρουμε με ειδικές, πολύ μικρές βελόνες ή με βακάρια (φυτικά σποράκια). Ακόμα, επιλέγουμε κάποια συγκεκριμένα σημεία στο σώμα, τα οποία βοηθούν στην αποτοξίνωση, τόνωση, κίνηση της ζωτικής ενέργειας, και δημιουργούν ευεξία. Η όλη διαδικασία είναι ανώδυνη.

Στην πρώτη συνεδρία λαμβάνουμε ένα σύντομο ιστορικό και προσδιορίζουμε, σύμφωνα με τις ανάγκες, τη συχνότητα των θεραπειών. Η πρώτη συνεδρία διαρκεί περίπου 1 ώρα, ενώ οι επόμενες περίπου 45 λεπτά.

Με αυτόν τον τρόπο, από την πρώτη συνεδρία:

֍ Μειώνεται η επιθυμία για νικοτίνη

֍ Το στρες υποχωρεί και ο θεραπευόμενος χαλαρώνει

֍ Επέρχεται ηρεμία σε ψυχικό επίπεδο

֍ Ο οργανισμός δέχεται παράλληλα και τα άλλα οφέλη του βελονισμού, όπως τόνωση, αποτοξίνωση, ευεξία.

Και το πιο σημαντικό: χωρίς φάρμακα και παρενέργειες.

Ο αριθμός των συνεδριών ποικίλει, καθώς κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και αντιδρά διαφορετικά στις συνθήκες στέρησης.

Συνήθως χρειάζονται τρεις συνεδρίες την πρώτη βδομάδα, που είναι και οι πιο έντονα τα συμπτώματα στέρησης, ακολουθούμενες από άλλες δύο την επόμενη. Στους επόμενους μήνες αν νιώσει κανείς έντονη επιθυμία για τσιγάρο, προτείνεται να επαναληφθούν  κάποιες συνεδρίες.

 

: Βελονισμός | Διακοπή καπνίσματος | κάπνισμα
Μελίνα Σταματίου

Μελίνα Σταματίου

θεραπεύτρια

Ο προσωπικός μου στόχος είναι να προσφέρω αποτελεσματική και εξατομικευμένη θεραπευτική φροντίδα στον κάθε ασθενή. Εδώ σχεδιάζουμε προσεκτικά την κάθε θεραπεία ώστε να απευθύνεται αποκλειστικά στις προσωπικές ανάγκες του. [περισσότερα…]

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να νιώθεις καλά. Βρες τρόπους να νιώθεις καλά. Αναζήτησε ευκαιρίες να εκτιμήσεις πράγματα. Θυμήσου, είσαι πρωταγωνιστής μόνο στη δική σου ζωή. Η κίνηση είναι υγεία, η στασιμότητα ασθένεια.

 Κάθε αλλαγή εξαρτάται από εσένα. Ο δρόμος των χιλίων μιλίων, ξεκινάει με ένα βήμα.

Pin It on Pinterest

Καλέστε μας