Πόνοι

Πόνος στη μέση;
Πόνος στα γόνατα;
Πόνος στον αυχένα;
Πόνος στον ώμο;
Επικονδυλίτιδα αγκώνα;

Ολοι αυτοί και άλλοι πόνοι σε άλλα σημεία του σώματος, μας δείχνουν οτι κάτι δεν πάει καλά στην ροή της ενέργειας. Ο πόνος είναι μια έκφραση του οργανισμού, προειδοποιητική, για να μας κάνει να εστιάσουμε στο σημείο και να αντιληφθούμε οτι κάτι δεν πάει καλά στη συγκεκριμένη περιοχή. Ουσιαστικά μας θέτει σε ένα είδος «ακινησίας» προκειμένου να προστατεύσει την πάσχουσα περιοχή.

Με το βελονισμό, μπορούμε να απευθυνθούμε στην περιοχή που έχει το πρόβλημα, χωρίς αναγκαστικά να βάλουμε τις βελόνες εκεί, στο σημείο που πονάει δηλαδή –όπως κυρίως κάνει ο ιατρικός βελονισμός, που είναι ένα άλλο είδος και δεν έχει καμμία σχέση με τον παραδοσιακό κινέζικο βελονισμό.

Ο τρόπος που χρησιμοποιούμε είναι, να προβάλλουμε το συγκεκριμένο σημείο που πάσχει, σε κάποια άλλη περιοχή του σώματος. Για παράδειγμα αν έχουμε πόνο στο γόνατο, θα πάμε να δουλέψουμε στον αγκώνα, γιατί το πόδι προβάλλεται στο χέρι, και αντίστροφα. Με αυτόν τον τρόπο δρούμε απομακρυσμένα και τότε η θεραπεία έχει τα μέγιστα αποτελέσματα.
Πολλές φορές φτάνει ίσως και μία συνεδρία για να βελτιώσει την κατάσταση κατά 60 – 80%. Σε άλλες πιο χρόνιες περιπτώσεις θα απαιτηθούν περισσότερες, αλλά η βελτίωση σ΄έναν βαθμό θα υπάρξει από την αρχή.

Ο βελονισμός λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά στις περιπτώσεις πόνου, γιατί ξεμπλοκάρει τα μπλοκαρισμένα ενεγειακά σημεία, και προσφέρει συγχρόνως και τα άλλα του οφέλη παράλληλα στον θεραπευόμενο. Χαλάρωση, ηρεμία, ευεξία, και το κυριότερο χωρίς φάρμακα και παρενέργειες.

Μελίνα Σταματίου

Μελίνα Σταματίου

θεραπεύτρια

Ο προσωπικός μου στόχος είναι να προσφέρω αποτελεσματική και εξατομικευμένη θεραπευτική φροντίδα στον κάθε ασθενή. Εδώ σχεδιάζουμε προσεκτικά την κάθε θεραπεία ώστε να απευθύνεται αποκλειστικά στις προσωπικές ανάγκες του. [περισσότερα…]

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να νιώθεις καλά. Βρες τρόπους να νιώθεις καλά. Αναζήτησε ευκαιρίες να εκτιμήσεις πράγματα. Θυμήσου, είσαι πρωταγωνιστής μόνο στη δική σου ζωή. Η κίνηση είναι υγεία, η στασιμότητα ασθένεια.

 Κάθε αλλαγή εξαρτάται από εσένα. Ο δρόμος των χιλίων μιλίων, ξεκινάει με ένα βήμα.

Pin It on Pinterest

Καλέστε μας