Εχεις αϋπνία;

  • Δυσκολία στο να αποκοιμηθείς?
  • Κακής ποιότητας ύπνο?
  • Ξυπνάς συνέχεια κατά τη διάρκεια της νύχτας?
  • Ξυπνάς πολύ νωρίς το πρωί και δυσκολεύεσαι να ξανακοιμηθείς?
  • Είσαι κουρασμένος?

Ο βελονισμός μπορεί να σε βοηθήσει.

Ο επαρκής και καλής ποιότητας ύπνος είναι μια από τις πιο θεμελιώδεις λειτουργίες στον άνθρωπο, και συμβάλλει τα μέγιστα στην καλή υγεία.

Από την οπτική της κινέζικης ιατρικής υπάρχουν πολλά αίτια που δημιουργούν αϋπνία. Συνήθως όταν υπάρχει ανησυχία, η αϋπνία οφείλεται σε σύνδρομο υπερβολής. Οταν υπάρχει ανεπάρκεια, ο ασθενής δυσκολεύεται να αποκοιμηθεί, ή κοιμάται ελαφρά, ξυπνάει και δεν μπορεί να ξανακοιμηθεί. Λέγοντας ανεπάρκεια και υπερβολή, εννοούμε διαταραχές στην ομαλή ροή της ζωτικής ενέργειας (Qi).

Τα συναισθήματα παίζουν επίσης μεγάλο ρόλο στην ποιότητα του ύπνου. Υπερβολική μελαγχολία, υπερβολικές σκέψεις, ξαφνικός ή έντονος φόβος, υπερβολικός θυμός, ακόμα και υπερβολική χαρά, όταν δεν είναι ελεγχόμενα, μπορούν να επηρεάσουν την καρδιά που όπως λένε οι κινέζοι είναι ο «αυτοκράτορας», ο οποίος οφείλει να είναι σταθερός και ήρεμος, προκειμένου να μπορεί να κυβερνάει με σοφία και αποτελεσματικότητα.

Όταν ο χώρος της καρδιάς διαταράσσεται, επηρεάζεται το πνεύμα και ο νους, αίτιο πολύ συνηθισμένο στις περιπτώσεις αϋπνίας.

Ακατάλληλη διατροφή είναι ένα άλλο αίτιο, όπως για παράδειγμα υπερβολική κατανάλωση πικάντικων τροφών, λιπαρών και γλυκών που συνήθως εξασθενούν τη λειτουργία του σπλήνα και του στομάχου. Κατανάλωση μεγάλων γευμάτων λίγη ώρα πριν τον ύπνο, συνήθως δημιουργούν στάση τροφών στο στομάχι, με συμπτώματα όπως γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, καούρες, δυσπεψία, ναυτία ή και δυσκοιλιότητα και είναι μια επίσης συνηθισμένη αιτία αϋπνίας.

Ο βελονισμός επαναφέρει τη ομαλή ροή της ζωτικής ενέργειας σε όλον τον οργανισμό, απαλείφοντας τα συμπτώματα της διαταραχής του ύπνου.

Μελίνα Σταματίου

Μελίνα Σταματίου

θεραπεύτρια

Ο προσωπικός μου στόχος είναι να προσφέρω αποτελεσματική και εξατομικευμένη θεραπευτική φροντίδα στον κάθε ασθενή. Εδώ σχεδιάζουμε προσεκτικά την κάθε θεραπεία ώστε να απευθύνεται αποκλειστικά στις προσωπικές ανάγκες του. [περισσότερα…]

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να νιώθεις καλά. Βρες τρόπους να νιώθεις καλά. Αναζήτησε ευκαιρίες να εκτιμήσεις πράγματα. Θυμήσου, είσαι πρωταγωνιστής μόνο στη δική σου ζωή. Η κίνηση είναι υγεία, η στασιμότητα ασθένεια.

 Κάθε αλλαγή εξαρτάται από εσένα. Ο δρόμος των χιλίων μιλίων, ξεκινάει με ένα βήμα.

Pin It on Pinterest

Καλέστε μας