Γιατί εξετάζουμε τη γλώσσα στο βελονισμό;

Στην πρώτη θεραπεία, κατά τη λήψη του ιστορικού, αλλά και σε κάθε επόμενη συνεδρία, εξετάζουμε πάντοτε τη γλώσσα. Κι αυτό γιατί η εξέταση της γλώσσας αποτελεί ένα σημαντικό διαγνωστικό εργαλείο.

Το χρώμα, το σχήμα, το επίχρισμα της γλώσσας, μας δίνουν πολύτιμες πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στο σώμα, αλλά και στο πνεύμα του θεραπευόμενου. Μας δείχνει την εικόνα των οργάνων και των συστημάτων, και κατά πόσο αυτά είναι σε ισορροπία.

Το χρώμα της μας δίνει στοιχεία για το αν επικρατεί ζέστη ή κρύο στον οργανισμό, το σχήμα για το αν η κυκλοφορία των υγρών γίνεται σωστά, η ενυδάτωση της μας δείχνει αν τα υγρά είναι επαρκή ή όχι. Το επίχρισμα δείχνει τον παθογόνο που τυχόν υπάρχει. Αλλα σημάδια όπως ρωγμές ή αποτυπώματα δοντιών προσθέτουν επιπλέον πληροφορίες.

Η γλώσσα είναι ο μόνος ορατός μυς του σώματος, και από την παρατήρησή της μπορούμε να εξάγουμε πολύ ασφαλή συμπεράσματα, γιατί όλα τα όργανα αντικατοπτρίζονται σε διαφορετικά σημεία της επιφάνειάς της. Μαζί με τη λήψη του σφυγμού είναι τα δύο πιο σημαντικά στοιχεία για την διάγνωση και το σχεδιασμό της θεραπείας.

:
Μελίνα Σταματίου

Μελίνα Σταματίου

θεραπεύτρια

Ο προσωπικός μου στόχος είναι να προσφέρω αποτελεσματική και εξατομικευμένη θεραπευτική φροντίδα στον κάθε ασθενή. Εδώ σχεδιάζουμε προσεκτικά την κάθε θεραπεία ώστε να απευθύνεται αποκλειστικά στις προσωπικές ανάγκες του. [περισσότερα…]

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να νιώθεις καλά. Βρες τρόπους να νιώθεις καλά. Αναζήτησε ευκαιρίες να εκτιμήσεις πράγματα. Θυμήσου, είσαι πρωταγωνιστής μόνο στη δική σου ζωή. Η κίνηση είναι υγεία, η στασιμότητα ασθένεια.

 Κάθε αλλαγή εξαρτάται από εσένα. Ο δρόμος των χιλίων μιλίων, ξεκινάει με ένα βήμα.

Pin It on Pinterest

Καλέστε μας