Ο βελονισμός πονάει ;

Αυτή είναι μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που δεχόμαστε.

Οχι, δεν πονάει καθόλου. Κι αυτό γιατί οι βελόνες, μιας χρήσεως, που χρησιμοποιούμε στο βελονισμό είναι πολύ λεπτές, στο μέγεθος μιας τρίχας των μαλλιών.

Ενδεικτικά:

  1. μια τρίχα μαλλιών έχει διάμετρο 0,10mm
  2. η βελόνα του βελονισμού 0,18mm ή 0,16 ή 0,14 (του αισθητικού βελονισμού προσώπου)
  3. του ραψίματος 1,02mm
  4. της σύριγγας 28,5mm

Οι βελόνες εισέρχονται πολύ επιφανειακά, με οδηγό, δηλαδή βρίσκονται μέσα σε ένα πλαστικό σωληνάκι και ο θεραπευτής απλώς τις «πατάει» πάνω στο βελονιστικό σημείο. Η μόνη αίσθηση που μπορεί να έχει κανείς είναι μια μικρή αίσθηση μουδιάσματος στο σημείο, ή βάρους, ή σαν μικρό σήμα ηλεκτρικό (που σημαίνει οτι το Qi = ζωτική ενέργεια, έχει ενεργοποιηθεί), αλλά κι αυτό δεν ισχύει πάντα, ούτε και σε όλους τους ασθενείς.

Οι βελόνες παραμένουν για 20 – 30 λεπτά. Σ΄αυτό το διάστημα, ο θεραπευόμενος χαλαρώνει και ηρεμεί, συχνά οι ασθενείς κοιμούνται.

Ο βελονισμός φέρνει ηρεμία, ευεξία και αναζωογόνηση.

 

:
Μελίνα Σταματίου

Μελίνα Σταματίου

θεραπεύτρια

Ο προσωπικός μου στόχος είναι να προσφέρω αποτελεσματική και εξατομικευμένη θεραπευτική φροντίδα στον κάθε ασθενή. Εδώ σχεδιάζουμε προσεκτικά την κάθε θεραπεία ώστε να απευθύνεται αποκλειστικά στις προσωπικές ανάγκες του. [περισσότερα…]

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να νιώθεις καλά. Βρες τρόπους να νιώθεις καλά. Αναζήτησε ευκαιρίες να εκτιμήσεις πράγματα. Θυμήσου, είσαι πρωταγωνιστής μόνο στη δική σου ζωή. Η κίνηση είναι υγεία, η στασιμότητα ασθένεια.

 Κάθε αλλαγή εξαρτάται από εσένα. Ο δρόμος των χιλίων μιλίων, ξεκινάει με ένα βήμα.

Pin It on Pinterest

Καλέστε μας