5 τρόποι να προστατέψεις το πεπτικό σου.

1. Μην τρως κρύα φαγητά. Αποδυναμώνεις το σύστημα σπλήνα – στομάχι.

2. Μην τρως τροφές εκτός της εποχής τους. Ο άνθρωπος είναι μια μικρογραφία του σύμπαντος, άρα πρέπει να ακολουθεί τις αλλαγές των εποχών για να είναι συντονισμένος με αυτό.

3. Μην τρως το φθινόπωρο και τον χειμώνα ωμές τροφές. Επιβαρύνουν πολύ το πεπτικό, γιατί το στομάχι καταναλώνει πολύ yang για να τις επεξεργαστεί.

4. Μην τρως αργά το βραδινό. Πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η πέψη πριν τις 11:00, ώστε το αίμα να μπορεί να αποθηκευτεί και να εμπλουτιστεί από το ήπαρ κατά τη διάρκεια της νύχτας.

5. Μάσησε τις τροφές πολύ καλά, ώστε να διευκολύνεις τη διαδικασία της πέψης, και ταυτόχρονα να επιτρέψεις στις τροφές να εξάγουν όλα τους τα θρεπτικά.

Μελίνα Σταματίου

Μελίνα Σταματίου

θεραπεύτρια

Ο προσωπικός μου στόχος είναι να προσφέρω αποτελεσματική και εξατομικευμένη θεραπευτική φροντίδα στον κάθε ασθενή. Εδώ σχεδιάζουμε προσεκτικά την κάθε θεραπεία ώστε να απευθύνεται αποκλειστικά στις προσωπικές ανάγκες του. [περισσότερα…]

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να νιώθεις καλά. Βρες τρόπους να νιώθεις καλά. Αναζήτησε ευκαιρίες να εκτιμήσεις πράγματα. Θυμήσου, είσαι πρωταγωνιστής μόνο στη δική σου ζωή. Η κίνηση είναι υγεία, η στασιμότητα ασθένεια.

 Κάθε αλλαγή εξαρτάται από εσένα. Ο δρόμος των χιλίων μιλίων, ξεκινάει με ένα βήμα.

Pin It on Pinterest

Καλέστε μας