Αχλάδι

Αχλάδι, άλλο ένα φρούτο του φθινοπώρου και όπως έχουμε πει, είναι πολύ σημαντικό για την υγεία μας, να τρώμε τροφές που βρίσκονται στην εποχή τους. Σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική:

  • Το αχλάδι σα φύση είναι κρύο
  • Η γεύση του είναι γλυκόξινη
  • Απευθύνεται στο σύστημα πνεύμονες, στομάχι
  • Επιδρά στους πνεύμονες, μειώνοντας τη ζέστη και τα φλέγματα (βρογχίτιδα, κίτρινα φλέγματα), βοηθά στον βήχα που προέρχεται από ζέστη
  • Υγραίνει τους πνεύμονες και το λαιμό, και απομακρύνει την ξηρασία γενικά
  • Ενισχύει τα σωματικά υγρά
  • Χρησιμοποιείται για διαβήτη, δυσκοιλιότητα
  • Περιέχει βιταμίνες Β1, Β2, Β3 (νιασίνη), Β6, C, φολικό, πολύ πλούσιο σε ποτάσιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο, φώσφορο, οξέα φρούτων, ταννίνες.

Προσοχή: όχι για αυτούς που έχουν ζέστη από ανεπάρκεια στο πεπτικό σύστημα, με συμπτώματα όπως μαλακά κόπρανα, διάρροια, χλωμή γλώσσα και πρησμένη.

Ιδού και μια συνταγή για μια φθινοπωρινή σαλάτα:

Μαρούλι, σαλάτα, λόλα, ρόκα
1 αχλάδι κομμένο σε κύβους
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Flakes παρμεζάνας ή ροκφόρ
1 χούφτα καρύδια
2 κουταλιές της σούπας κράνμπερι
Ελαιόλαδο
Μηλόξιδο ή βαλσαμικό

:
Μελίνα Σταματίου

Μελίνα Σταματίου

θεραπεύτρια

Ο προσωπικός μου στόχος είναι να προσφέρω αποτελεσματική και εξατομικευμένη θεραπευτική φροντίδα στον κάθε ασθενή. Εδώ σχεδιάζουμε προσεκτικά την κάθε θεραπεία ώστε να απευθύνεται αποκλειστικά στις προσωπικές ανάγκες του. [περισσότερα…]

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να νιώθεις καλά. Βρες τρόπους να νιώθεις καλά. Αναζήτησε ευκαιρίες να εκτιμήσεις πράγματα. Θυμήσου, είσαι πρωταγωνιστής μόνο στη δική σου ζωή. Η κίνηση είναι υγεία, η στασιμότητα ασθένεια.

 Κάθε αλλαγή εξαρτάται από εσένα. Ο δρόμος των χιλίων μιλίων, ξεκινάει με ένα βήμα.

Pin It on Pinterest

Καλέστε μας