Γιατί δεν θεραπεύουμε το σύμπτωμα

Η κινέζικη ιατρική θεραπεύει τον άνθρωπο και όχι το σύμπτωμα, γιατί στοχεύει στην πρωταρχική αιτία που δημιούργησε το πρόβλημα. Αυτή μπορεί να είναι χρόνια κόπωση ή εξάντληση, κάποιο συναισθηματικό σοκ ή τραύμα, ανεπάρκεια ή στασιμότητα ή υπερβολή της ροής της ζωτικής ενέργειας στο σώμα κ.α.

Αρα, στη θεραπεία, δεν κυνηγάς το σύμπτωμα, αλλά ψάχνεις την αιτία, γιατί αν δεν εντοπίσεις την αιτία – ακόμα κι αν θεραπεύσεις το σύμπτωμα- κάποιο άλλο σύμπτωμα θα εμφανιστεί στη θέση του, αφού η κοινή αιτία κάτω από αυτό παραμένει άλυτη.

Ακριβώς γι΄αυτόν τον λόγο, κάθε θεραπεία είναι μοναδική και απολύτως προσαρμοσμένη στον κάθε θεραπευόμενο, και δεν είναι ένα ενιαίο πρωτόκολλο που χρησιμοποιούμε για όλα και για όλους.

Αυτή είναι και η μαγεία αυτής της αρχαίας θεραπευτικής προσέγγισης.

:
Μελίνα Σταματίου

Μελίνα Σταματίου

θεραπεύτρια

Ο προσωπικός μου στόχος είναι να προσφέρω αποτελεσματική και εξατομικευμένη θεραπευτική φροντίδα στον κάθε ασθενή. Εδώ σχεδιάζουμε προσεκτικά την κάθε θεραπεία ώστε να απευθύνεται αποκλειστικά στις προσωπικές ανάγκες του. [περισσότερα…]

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να νιώθεις καλά. Βρες τρόπους να νιώθεις καλά. Αναζήτησε ευκαιρίες να εκτιμήσεις πράγματα. Θυμήσου, είσαι πρωταγωνιστής μόνο στη δική σου ζωή. Η κίνηση είναι υγεία, η στασιμότητα ασθένεια.

 Κάθε αλλαγή εξαρτάται από εσένα. Ο δρόμος των χιλίων μιλίων, ξεκινάει με ένα βήμα.

Pin It on Pinterest

Καλέστε μας