Θεραπεύοντας τη ρίζα

Στην κινέζικη ιατρική, πάντα, μας ενδιαφέρει να θεραπεύουμε τη ρίζα και όχι τα κλαδιά, με άλλα λόγια να στοχεύουμε στην αιτία που δημιούργησε το πρόβλημα (ρίζα) και όχι στα συμπτώματα (κλαδιά). Κι αυτό γιατί, ακόμα κι αν εξαλειφθεί το σύμπτωμα, αν η αιτία που το δημιούργησε παραμένει, θα εμφανιστεί κάποιο άλλο σύμπτωμα στη θέση του παλιού.

Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει πονοκεφάλους, δεν θα πάμε να χρησιμοποιήσουμε τα πρωτόκολλα για τον πονοκέφαλο, αλλά θα ψάξουμε να βρούμε, βάσει του ιστορικού που παίρνεται αναλυτικά, ποιά είναι η αιτιολογία που τους δημιουργεί. Κάθε πονοκέφαλος μπορεί να οφείλεται σε πολύ διαφορετική αιτία. Από την αξιολόγηση που γίνεται και είναι πλήρως εξατομικευμένη, εντοπίζουμε ποιό είναι το πρόβλημα στον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Στον βελονισμό δίνουμε μεγάλη σημασία στο ποιός είναι αυτός που κάθεται απέναντί μας, ποιά είναι τα συμπτώματα που τον ταλαιπωρούν, ποιά είναι τα συναισθηματικά μπλοκαρίσματα που τυχόν έχει. Συζητάμε μαζί του και κάνουμε πολλές ερωτήσεις, για καταλήξουμε στη διάγνωση, και πάνω απ’ όλα ακούγοντάς τον, προσεκτικά, να κατανοήσουμε τον ίδιο και την κατάσταση στην οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται.

Κι αυτός είναι ο λόγος που αυτή η θεραπευτική λειτουργεί τόσο καλά, σε τόσες πολλές παθήσεις και συμπτώματα.

:
Μελίνα Σταματίου

Μελίνα Σταματίου

θεραπεύτρια

Ο προσωπικός μου στόχος είναι να προσφέρω αποτελεσματική και εξατομικευμένη θεραπευτική φροντίδα στον κάθε ασθενή. Εδώ σχεδιάζουμε προσεκτικά την κάθε θεραπεία ώστε να απευθύνεται αποκλειστικά στις προσωπικές ανάγκες του. [περισσότερα…]

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να νιώθεις καλά. Βρες τρόπους να νιώθεις καλά. Αναζήτησε ευκαιρίες να εκτιμήσεις πράγματα. Θυμήσου, είσαι πρωταγωνιστής μόνο στη δική σου ζωή. Η κίνηση είναι υγεία, η στασιμότητα ασθένεια.

 Κάθε αλλαγή εξαρτάται από εσένα. Ο δρόμος των χιλίων μιλίων, ξεκινάει με ένα βήμα.

Pin It on Pinterest

Καλέστε μας