Αισθητικός βελονισμός

Αισθητικός βελονισμός

Αισθητικός βελονισμός προσώπου: μια φυσική, εναλλακτική μέθοδος σύσφιξης και ανόρθωσης

Παρόλο που η αρχή του αισθητικού βελονισμού προσδιορίζεται γύρω στο 700 π.Χ. στην Κίνα, η χρήση του αισθητικού βελονισμού στη Δύση εμφανίστηκε τη δεκαετία του 1980. Επικεντρωνόταν περισσότερο σε απομακρυσμένα σημεία βελονισμού στο σώμα που είχαν επίδραση στο πρόσωπο.

Σταδιακά, άρχισαν να χρησιμοποιούνται σημεία βελονισμού στο πρόσωπο, με πολύ πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Από τη δεκαετία του 2000 ο αισθητικός βελονισμός προσώπου έγινε πολύ δημοφιλής σε Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα και κατ’ επέκταση σε όλον τον κόσμο

Παράγοντες γήρανσης

Κληρονομικοί παράγοντες, ανατομικοί (όπως το πάχος του δέρματος), ορμονικές αλλαγές (για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης), είναι παράγοντες που δεν εξαρτώνται από εμάς.

Αλλά υπάρχουν και εξωγενείς παράγοντες, τους οποίους μπορούμε να ελέγξουμε, όπως η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα, οι διατροφικές συνήθειες.

Ο αισθητικός βελονισμός είναι σε θέση να καθυστερήσει τη διαδικασία της γήρανσης, αλλά και να επέμβει επανορθώνοντας τις φθορές του χρόνου. Πολύ λεπτές και μικρές βελόνες, μιας χρήσεως εισέρχονται σε συγκεκριμένα  βελονιστικά σημεία του προσώπου. Η διαδικασία είναι ανώδυνη.

Με αυτόν τον τρόπο, διεγείροντας αυτά τα σημεία, δημιουργείται ένας μικροτραυματισμός. Το σώμα θα σπεύσει να αποκαταστήσει αυτόν τον τραυματισμό, στέλνοντας κολλαγόνο στις περιοχές αυτές για να τον αντιμετωπίσει. Αυτή η διαδικασία επιστρατεύει το λεμφικό και κυκλοφοριακό σύστημα, φέρνοντας θρεπτικά στοιχεία και οξυγόνο στα κύτταρα του δέρματος, μια διαδικασία θρέψης από μέσα προς τα έξω.

Παράλληλα, επιτυγχάνουμε μεγαλύτερη ροή της ζωτικής ενέργειας (Qi) και του αίματος, και την κατευθύνουμε στην περιοχή του προσώπου. Συμπληρωματικά, χρησιμοποιούμε και άλλα σημεία βελονισμού στο σώμα, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε θεραπευόμενου. Ετσι, όχι μόνο υποστηρίζουμε τη διαδικασία της αντιγήρανσης αλλά και αποκαθιστούμε την ομαλή ροή της ενέργειας σε όλο τον οργανισμό.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία:

 • Το χρώμα του προσώπου αλλάζει, η επιδερμίδα γίνεται πιο λαμπερή και δείχνει πιο υγιής
 • Υπάρχει σύσφιξη σε όλες τις περιοχές
 • Αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος
 • Λείανση των ρυτίδων, τοποθετώντας ειδικές διαδερματικές, μικροσκοπικές βελόνες μέσα στις ίδιες τις ρυτίδες
 • Το αποτέλεσμα είναι πολύ φυσικό, χωρίς να αλλοιώνεται η εικόνα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

 

Τι να περιμένει κανείς από τον αισθητικό βελονισμό

Σε αντίθεση με το μπότοξ ή τα δερματικά εμφυτεύματα (fillers), ο αισθητικός βελονισμός δεν φτιάχνει τα πάντα αμέσως. Εστιάζει στο να δημιουργήσει μακράς διάρκειας αλλαγές στην υγεία του δέρματος και του σώματος, και όχι άμεσες αλλά μικρής διάρκειας διορθώσεις. Δηλαδή, καλύτερη διέγερση του κολλαγόνου, πιό λαμπερό δέρμα, πιο αρμονική συνολική εικόνα, συν τα υπόλοιπα οφέλη του βελονισμού όπως η τόνωση όλων των συστημάτων και συγχρόνως η μείωση του άγχους και της έντασης.

Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι είναι μια φυσική διαδικασία, χωρίς να μπαίνουν στον οργανισμό τεχνητές – χημικές ουσίες ή φάρμακα. Ο οργανισμός, δηλαδή, χρησιμοποιεί τα δικά του μέσα και ενέργειες για να θρέψει και να αποκαταστήσει τις φθορές.

Η συνεδρία

֍ Η συνεδρία ξεκινά με μία σύντομη λήψη ιστορικού.

֍ Επιλέγουμε τα σημεία που θα χρησιμοποιηθούν στο σώμα, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε θεραπευμένου.

֍ Τοποθετούμε και τα σημεία του προσώπου που θα παραμείνουν για 30 λεπτά.

֍ Ακολουθεί θεραπεία με Led (Led light therapy), η οποία μεγιστοποιεί τα αποτελέσματα του βελονισμού.

֍ Στη συνέχεια, γίνεται ένα απαλό μασάζ προσώπου με έλαια και jade roller.

֍ Τέλος ενυδατώνουμε την επιδερμίδα με υαλουρονικό οξύ.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά από τις πρώτες συνεδρίες. Οι συνεδρίες γίνονται μία φορά την εβδομάδα και διαρκούν περίπου 1,5 ώρα.

Aνάλογα με την ηλικία και την κατάσταση του δέρματος, προτείνεται και ο κατάλληλος αριθμός συνεδριών. Ενας κύκλος 10 συνεδριών, συνήθως έχει σταθερά και εμφανή αποτελέσματα . Για την διατήρηση των αποτελεσμάτων καλό είναι σε τακτά χρονικά διαστήματα να γίνεται μία επαναληπτική συνεδρία.

* Οσον αφορά στις παρενέργειες, πολύ σπάνια μπορεί να παρουσιαστεί ελαφρύ μελάνιασμα σε κάποιο σημείο, το οποίο υποχωρεί μέσα σε μία βδομάδα.

* Ο αισθητικός βελονισμός δεν ενδείκνυται σε άτομα με μη ρυθμισμένη υψηλή πίεση, σε άτομα που πάσχουν από μη ρυθμισμένο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, και σε σε άτομα που έχουν συχνούς και δυνατούς πονοκεφάλους.

 

Βελονισμός

Βελονισμός

Ο βελονισμός είναι μια θεραπευτική «τέχνη»

Η τέχνη του βελονισμού, ως μια από τις μεθόδους της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής (ΠΚΙ), αριθμεί περισσότερα από 2.500 χρόνια εφαρμογής. Στην αρχαία αυτή θεωρία ο άνθρωπος δεν είναι παρά ένας μικρόκοσμος του σύμπαντος. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το φυσικό κόσμο και τους νόμους που τον διέπουν. Είναι μέρος της αδιάσπαστης ολότητας που ονομάζεται Τάο.

Τάο 道 θα πει μονοπάτι, δρόμος, στην κινέζικη φιλοσοφία, και σημαίνει την απόλυτη αρχή που διέπει το σύμπαν, ένας κώδικας θα μπορούσαμε να πούμε, συμπεριφοράς που είναι σε απόλυτη αρμονία με τους νόμους του σύμπαντος και οδηγεί στην αρετή. Περιγράφεται στο φημισμένο αρχαίο κείμενο του 6ου π.Χ. αιώνα Dao de jing και αποδίδεται στον σοφό Laozi.

«Το Τάο είναι σαν μια πηγή:

Χρησιμοποιείται αλλά ποτέ δεν εξαντλείται.

Είναι σαν το αέναο κενό:

Γεμάτο με άπειρες πιθανότητες.»

Ο βελονισμός είναι μια ολοκληρωμένη μέθοδος που εστιάζει στην διόρθωση της ανισορροπίας της ζωτικής ενέργειας (Qi – προφέρεται τσι). Η έννοια της ενέργειας Qi, για την ΠΚΙ, συμβολίζει τη ζωή σε όλες της τις εκφάνσεις:

 • σωματικές λειτουργίες
 • σκέψεις
 • συναισθήματα
 • εσωτερικός κόσμος
 • εξωτερική έκφραση

Η ζωτική ενέργεια είναι υπεύθυνη για την λειτουργία, την αλλαγή, την κίνηση, την ίδια τη ζωή.

Ο ασθενής αντιμετωπίζεται ως μια ολότητα και ο βελονισμός αποτρέπει, διαγιγνώσκει, θεραπεύει την ασθένεια, βελτιώνοντας τη γενική ψυχική και σωματική υγεία. Εναρμονίζει τη ροή του Qi στο σώμα, επηρεάζοντας τους μηχανισμούς που τη δημιούργησαν τις ανισορροπίες.

Καθώς οι ασθένειες πολύ συχνά προέρχονται από συναισθηματικά αίτια, η προσέγγιση της ΠΚΙ είναι ολιστική και – σε αντίθεση με τη δυτική ιατρική – δεν απευθύνεται στο σύμπτωμα αλλά στο αίτιο που το δημιούργησε,  επιτυγχάνοντας έτσι θεραπεία σε πολλά επίπεδα.

Ο ασθενής μαθαίνει πώς να διαχειρίζεται το σώμα, το πνεύμα και τα συναισθήματα του, και δεν είναι ένας παθητικός αποδέκτης θεραπείας. Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό χάπι που φέρνει την ίαση, παρά η δέσμευση – συνεργασία του ατόμου στη θεραπεία του. Πώς να μάθει, δηλαδή, να είναι σε επικοινωνία με τον εαυτό του και πιο συνδεδεμένος με την ίδια τη ζωή και το σύμπαν.

Στο δυτικό κόσμο ο βελονισμός είναι μια πολύ δημοφιλής θεραπευτική πρακτική εδώ και δεκαετίες. Οι θεραπείες είναι ανώδυνες. Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι μιας χρήσης, και το πάχος τους είναι περίπου όσο μια τρίχα μαλλιών. Εισέρχονται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος (κυρίως στα χέρια και τα πόδια) και παραμένουν για περίπου μισή ώρα.

Ο βελονισμός χρησιμοποιείται με εξαιρετικά αποτελέσματα σε καταστάσεις όπως:

֍ Αυπνία

֍ Μυϊκοί πόνοι (μέση, αυχένας, γόνατα, ώμοι κλπ)

֍ Προβλήματα διάθεσης (άγχος, θυμός, θλίψη, νευρικότητα κλπ)

֍ Γυναικολογικά (ρύθμιση εμμήνου ρύσεως, διαταραχές κύκλου, δυσμηνόρροια,   εμμηνόπαυση κλπ)

֍ Ημικρανίες, πονοκέφαλοι

֍ Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, ανορεξία, δυσπεψία, γαστρίτιδα κ.α.

֍ Δυσκοιλιότητα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, διάρροια

֍ Κούραση, έλλειψη ενέργειας

֍ Δερματικά προβλήματα

Πάνω απ’ όλα, ο βελονισμός (και γενικά η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική) λειτουργούν ολιστικά, σε σώμα και πνεύμα, συνδέοντας τον άνθρωπο ξανά με την εσωτερική του δύναμη και ενέργεια, φέρνοντας ηρεμία, ευεξία και συνολική ισορροπία.

Διακοπή καπνίσματος

Διακοπή καπνίσματος

Διακοπή καπνίσματος: Ποτέ δεν είναι αργά!

Είναι γνωστό ότι το κάπνισμα οδηγεί σε χρόνια σοβαρά προβλήματα. Διακοπή του καπνίσματος σημαίνει, σπάω τον κύκλο της εξάρτησης και προγραμματίζω εκ νέου τον εγκέφαλο να σταματήσει να έχει την επιθυμία της νικοτίνης.

Η διακοπή του καπνίσματος είναι καθαρά θέμα θέλησης.

Οσα χρόνια κι αν καπνίζει κάποιος, δεν είναι ποτέ αργά να το σταματήσει. Τα οφέλη είναι τεράστια και η ποιότητα ζωής αυξάνεται σε σημαντικό βαθμό.

 

Τα οφέλη από τη διακοπή καπνίσματος ξεκινούν 1 ώρα μετά το τελευταίο τσιγάρο.

12 ώρες, μετά τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα αυξάνονται.

1 μέρα μετά, αρχίζει να απομακρύνεται ο κίνδυνος στεφανιαίας νόσου. Τα επίπεδα καλής χοληστερίνης αυξάνονται.

3 μέρες μετά, τα επίπεδα νικοτίνης στο σώμα έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Η γεύση και η οσμή αρχίζουν να επιστρέφουν στα κανονικά επίπεδα.

1 μήνα μετά, η πνευμονική λειτουργία έχει βελτιωθεί, δεν υπάρχει βήχας ή λαχάνιασμα. Μεγαλύτερη αντοχή στο τρέξιμο.

1 χρόνο μετά, η πιθανότητα στεφανιαίας νόσου έχει μειωθεί στο μισό.

3 χρόνια μετά, η πιθανότητα εμφράγματος είναι στα ίδια επίπεδα με κάποιον μη καπνιστή.

5 χρόνια μετά, το σώμα έχει αυτοθεραπευτεί, η στένωση των αγγείων και των αρτηριών έχει υποχωρήσει. Η πιθανότητα να νοσήσει κανείς από καρκίνο του πνεύμονα έχει μειωθεί στο μισό.

10 χρόνια μετά, οι πιθανότητες για καρκίνο του πνεύμονα είναι ίδιες με ενός μη καπνιστή. Τα κύτταρα έχουν αντικατασταθεί με νέα υγιή. Οι πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου είναι στα ίδια επίπεδα με ένα άτομο που δεν έχει καπνίσει ποτέ.

15 χρόνια μετά, η πιθανότητα εμφάνισης κάποιας ασθένειας είναι ίδια με κάποιον που δεν έχει καπνίσει ποτέ.

 

Πώς βοηθάει ο βελονισμός στη διακοπή καπνίσματος

Για να είναι επιτυχημένη αυτή η προσπάθεια, θα πρέπει να υπάρχει κάποιο πλάνο, ικανό να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το σύνδρομο στέρησης.

Το κάπνισμα, πέρα από όλα τα άλλα, ανήκει στις εξαρτήσεις, και άρα δεν είναι ποτέ εύκολο να απαλλαγεί κανείς για πάντα από μία εξάρτηση εύκολα. Οταν καπνίζουμε δεν είμαστε μόνο εξαρτημένοι από τη νικοτίνη, αλλά εμπλέκονται και ψυχολογικοί και κοινωνικοί λόγοι. Είναι, συνήθως, πολύ δύσκολο να σταματήσει κανείς το κάπνισμα μόνιμα χωρίς βοήθεια.

Ο βελονισμός βοηθάει πολύ, σε όποιον έχει πραγματικά αποφασίσει να κάνει αυτή τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή του, και έχει τη θέληση να προσπαθήσει σοβαρά. Κι αυτό, γιατί πρώτα απ΄όλα, το μυαλό πρέπει να πειστεί ότι θέλει να απαλλαγεί από αυτή την κακή συνήθεια.

Ο βελονισμός μειώνει σημαντικά την επιθυμία για κάπνισμα και ελαχιστοποιεί τα συμπτώματα στέρησης.

Χρησιμοποιούμε συγκεκριμένα σημεία στο αυτί (ωτοβελονισμός) τα οποία διεγείρουμε με ειδικές, πολύ μικρές βελόνες ή με βακάρια (φυτικά σποράκια). Ακόμα, επιλέγουμε κάποια συγκεκριμένα σημεία στο σώμα, τα οποία βοηθούν στην αποτοξίνωση, τόνωση, κίνηση της ζωτικής ενέργειας, και δημιουργούν ευεξία. Η όλη διαδικασία είναι ανώδυνη.

Στην πρώτη συνεδρία λαμβάνουμε ένα σύντομο ιστορικό και προσδιορίζουμε, σύμφωνα με τις ανάγκες, τη συχνότητα των θεραπειών. Η πρώτη συνεδρία διαρκεί περίπου 1 ώρα, ενώ οι επόμενες περίπου 45 λεπτά.

Με αυτόν τον τρόπο, από την πρώτη συνεδρία:

֍ Μειώνεται η επιθυμία για νικοτίνη

֍ Το στρες υποχωρεί και ο θεραπευόμενος χαλαρώνει

֍ Επέρχεται ηρεμία σε ψυχικό επίπεδο

֍ Ο οργανισμός δέχεται παράλληλα και τα άλλα οφέλη του βελονισμού, όπως τόνωση, αποτοξίνωση, ευεξία.

Και το πιο σημαντικό: χωρίς φάρμακα και παρενέργειες.

Ο αριθμός των συνεδριών ποικίλει, καθώς κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και αντιδρά διαφορετικά στις συνθήκες στέρησης.

Συνήθως χρειάζονται τρεις συνεδρίες την πρώτη βδομάδα, που είναι και οι πιο έντονα τα συμπτώματα στέρησης, ακολουθούμενες από άλλες δύο την επόμενη. Στους επόμενους μήνες αν νιώσει κανείς έντονη επιθυμία για τσιγάρο, προτείνεται να επαναληφθούν  κάποιες συνεδρίες.

 

Ημικρανίες

Ημικρανίες

Ημικρανίες, πονοκέφαλοι, ή πώς το σώμα διαμαρτύρεται

Υποφέρεις από συχνούς πονοκεφάλους/ημικρανίες; Εχεις πονοκέφαλο από στρες, από κούραση, ή λόγω περιόδου;

Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική (ΠΚΙ) υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι που προκαλούν συχνούς πονοκεφάλους. Ανισορροπίες, υπερβολές και ανεπάρκειες των πέντε βασικών οργάνων του σώματος αποτελούν την πραγματική αιτία.

Στην ΠΚΙ δεν υπάρχει μια και μοναδική συνταγή που να λύνει όλα αυτά τα προβλήματα. Στην πραγματικότητα αν ένας από τους μεσημβρινούς (κανάλια) που διατρέχουν το κεφάλι έχει στάση της ροής της ζωτικής ενέργειας, μπορεί να δημιουργήσει πολύ διαφορετικά είδη ημικρανίας ή πονοκέφαλου.

Κάθε πονοκέφαλος/ημικρανία έχει τη δική του αιτία. Αναγνωρίζοντας ποιό όργανο και ποιός μεσημβρινός είναι σε ανισορροπία, μπορούμε να θεραπεύσουμε το πρόβλημα στην πηγή του.

Τα πάσης φύσεως αναλγητικά φάρμακα μπορούν να ανακουφίσουν προσωρινά, αλλά αυτό που κάνουν στην ουσία είναι να καλύπτουν το πρόβλημα που υπάρχει από κάτω, με αποτέλεσμα αργότερα να προκύπτουν άλλα πιο σοβαρά θέματα.

Ο πονοκέφαλος είναι μια ισχυρή προειδοποίηση του σώματος ότι κάτι δεν πάει καλά σε οργανικό ή ψυχολογικό επίπεδο, μια κραυγή για βοήθεια.

Ας δούμε κάποια κύρια σημεία

 

 1. Η τοποθεσία. Η ακριβής τοποθεσία του πονοκεφάλου δίνει στο θεραπευτή ξεκάθαρα στοιχεία για το ποιός μεσημβρινός ή όργανο έχει ανισορροπία. Για παράδειγμα, η ημικρανία στους κροτάφους μας δείχνει τον μεσημβρινό της χοληδόχου κύστης. Η χοληδόχος για την ΠΚΙ συνδέεται με το ήπαρ (είναι τα όργανα που αντιστοιχούν στο στοιχείο του ξύλου), και τα δύο επηρεάζονται ιδιαίτερα από το άγχος, έτσι ξέρουμε ότι το κύριο αίτιο είναι το στρες.

Αντίθετα, ο μετωπιαίος πονοκέφαλος σαν τοποθεσία δείχνει τον μεσημβρινό του στομάχου, και είναι πολύ πιθανό να υπάρχει ανισορροπία στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

 

 1. Ο πονοκέφαλος που συνοδεύει την περίοδο στις γυναίκες, έχει και αυτός να κάνει με τη λειτουργία του ήπατος, το οποίο συνδέεται γενικά με τη ροή – αίματος και συναισθημάτων. Μας δείχνει ανεπάρκεια ή μπλοκάρισμα της ζωτικής ενέργειας.

 

 1. Ο πονοκέφαλος που προέρχεται από κούραση – εξάντληση δείχνει ξεκάθαρα ότι το σώμα είναι σε μεγάλη ανεπάρκεια και χρειάζεται τόνωση και θρέψη.

Για αυτό την επόμενη φορά που θα έχεις κρίση ημικρανίας ή πονοκεφάλου, σκέψου τι θέλει να σου πει το σώμα.

 

 Η φυσική μέθοδος θεραπείας του βελονισμού προσφέρει:

 

֍ Ανακούφιση από τα συμπτώματα χωρίς φάρμακα και παρενέργειες.

֍ Θεραπεύει το αίτιο που βρίσκεται κάτω από το σύμπτωμα του πονοκεφάλου, και συγχρόνως προσφέρει συνολική τόνωση και ευεξία.

֍ Κινεί τη στασιμότητα, αποκαθιστά τη σωστή ροή της ζωτικής ενέργειας, απομακρύνει τις υπερβολές της ενέργειας όταν αυτές υπάρχουν, και τονώνει τις ανεπάρκειες.

֍ Καθώς ο βελονισμός λειτουργεί ολιστικά, επιδρά συγχρόνως και στο ψυχολογικό επίπεδο, που πολύ συχνά αποτελεί την αιτία.

 

Πόνοι

Πόνοι

Πώς ανακουφίζονται οι πόνοι με το βελονισμό

Ενας οξύς πόνος στη μέση ή ένας τραυματισμός από αθλητική δραστηριότητα, μπορεί σε ένα λεπτό να καταστρέψει την μέρα σου και ίσως να σε περιορίσει για εβδομάδες. Το ίδιο και οι πόνοι σε γόνατα, αυχένα, ώμο, αγκώνα κλπ). Συνήθως αυτού του είδους οι τραυματισμοί, αντιμετωπίζονται με φάρμακα (που συχνά έχουν παρενέργειες), και εξωτερικής χρήσης αλοιφές (που συνήθως έχουν φτωχά αποτελέσματα).

Με το βελονισμό μπορούμε να έχουμε άμεσα αποτελέσματα πολύ σύντομα, ακόμα και από την πρώτη συνεδρία.

Στη θεραπεία χρησιμοποιούμε νηματοειδείς, πολύ λεπτές βελόνες, οι οποίες εισέρχονται σε συγκεκριμένα βελονιστικά σημεία, που βρίσκονται πάνω στους μεσημβρινούς. Με άλλα λόγια, τα σημεία αυτά είναι κάτι σαν «στάσεις», στην πορεία των ενεργειακών αυτών δρόμων (κανάλια τα ονομάζουν οι κινέζοι) που διατρέχουν όλο το σώμα μας. Μέσα σε αυτά τα κανάλια ρέει η ζωτική ενέργεια (Qi), που θρέφει και αναζωογονεί.

Πολλές φορές υπάρχουν μπλοκαρίσματα της ροής της ενέργειας, δηλαδή η κίνηση στους δρόμους αυτούς δεν γίνεται ελεύθερα, και τότε παρουσιάζονται διάφορα προβλήματα. Μια τέτοια περίπτωση είναι και οι μυοσκελετικοί πόνοι ή οι πόνοι από σωματικούς τραυματισμούς.

Οσο κι αν θεωρούμε ότι ο πόνος είναι «φίλος» μας, γιατί μας προειδοποιεί ότι κάτι στον οργανισμό δεν πάει καλά, ωστόσο, δεν παύει να είναι ένας επιβαρυντικός παράγοντας, όχι μόνο στη σωματική μας κατάσταση, αλλά και στην ψυχολογική μας διάθεση. Επιπλέον οι διάφοροι τραυματισμοί, καλό είναι να θεραπεύονται σχετικά σύντομα από την έναρξή τους, γιατί στην αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν να γίνουν χρόνιοι.

Με τον βελονισμό απελευθερώνουμε αυτά τα μπλοκαρίσματα της ενέργειας και αποκαθιστούμε τη ροή στα κανάλια. Για να το πετύχουμε αυτό, είμαστε σε θέση να προσεγγίσουμε την πάσχουσα περιοχή με πολλούς τρόπους, και όχι όπως φαντάζεται κανείς να αρχίσουμε να βάζουμε βελόνες όπου εντοπίζονται οι πόνοι. Ο βελονισμός λειτουργεί πολύ πιο σύνθετα από αυτή την απλοποιημένη λογική.

Ετσι:

 • Συνήθως χρησιμοποιούμε απομακρυσμένα σημεία, γιατί είναι πιο αποτελεσματικά. Κυρίως σημεία που βρίσκονται στα πόδια ή στα χέρια.
 • Μπορούμε να προβάλλουμε την πάσχουσα περιοχή σε άλλη παρόμοιας δομής περιοχή του σώματος. Για παράδειγμα, αν ο πόνος είναι στο γόνατο, μπορώ να χρησιμοποιήσω την άρθρωση του αγκώνα για θεραπεία.
 • Αν ο πόνος είναι χρόνιος, αυτό σημαίνει ότι υποβόσκει κάποια άλλη παθολογία. Με την ακριβή διάγνωση που κάνουμε, εντοπίζουμε αυτή την παθολογία και την θεραπεύουμε, συγχρόνως δε, θεραπεύεται και ο πόνος αντίστοιχα.
 • Βοηθητικά, μπορεί να χρησιμοποιήσουμε και θεραπεία με μόξα (μια κινέζικη θερμαντική τεχνική), αν η διάγνωση δείχνει ότι ο πόνος οφείλεται σε κρύα παθολογία.
 • Ακόμα, έχουμε και τις βεντούζες, που εφαρμόζονται τοπικά και ανακουφίζουν άμεσα.

Πολλές φορές φτάνει ακόμα και μία συνεδρία, για να βελτιώσει την κατάσταση κατά 60% – 80%. Σε άλλες πιο χρόνιες περιπτώσεις θα απαιτηθούν περισσότερες, αλλά η βελτίωση, σ΄έναν βαθμό, θα υπάρξει από την αρχή.

Ο βελονισμός λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά στις περιπτώσεις πόνου, γιατί ξεμπλοκάρει τα μπλοκαρισμένα ενεγειακά σημεία, και προσφέρει συγχρόνως και τα άλλα του οφέλη παράλληλα στον θεραπευόμενο. Χαλάρωση, ηρεμία, ευεξία, και το κυριότερο χωρίς φάρμακα και παρενέργειες.

 

 

Pin It on Pinterest

Καλέστε μας